06 39837027 | 06 48273576 info@waarhetwondert.nl

Erik over Rosemieke

Rosemieke komt uit Brabant. Ze is één van een tweeling en heeft twee grote broers. Als kind al een kleine knutsel prinses, ging ze in Arnhem naar de Kunstacademie. Daar had ze haar eerste tuin toen ze in Velp woonde. Na een paar jaar schoffelen en wieden tussen de groentes, leverde ze deze tuin weer in. Amsterdam moest het worden, maar het plan was niet voor lang. Even snuffelen aan de stad en dan echt de ruimte opzoeken.  

Wel of geen kinderen wist ze niet precies. Maar niet in de stad, dat wist ze wel. Vroeger had ze het beeld van een kind aan haar been in het wilde bloemgewas. Dat heeft ze nu voor elkaar. Met het gras en de klaprozen tot haar knieën is het plaatje met Woesje compleet. 

In de tuin vindt u Rosemieke met Woesje,  met een mandje en een schaar, of met haar camera. Alle foto’s op onze website zijn door haar gemaakt en een aantal vindt u in het theehuis te koop als ansichtkaart. De bloemen plet ze tussen de pers die ik voor haar verjaardag maakte en deze verwerkt ze tot fantastisch mooie collages. Binnenkort zijn ze hier online te bekijken en u kunt alvast een voorproefje nemen bij de pagina Bloem.

Mocht u trouwens weg zijn van de foto’s en zelf ook iets vastgelegd willen hebben? Neem eens contact op. Fotograferen doet ze ook in opdracht. 

 

Rosemieke over Erik

Erik komt van de boerderij. In de kop van Noord Holland hielp hij zijn vader met de piepers en boven zijn bed hing een trekkerposter. Het rechte landschap van de polder heeft hij na zijn tienerjaren  ingeleverd voor een stadser leven in Den Haag en Amsterdam, waar hij als Industrieel ontwerper zijn boterham verdiende. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het buitenleven bleef toch trekken. Nu met eindelijk zijn eigen trekker onder de kont is Erik Hopjes in zijn nopjes. Met de groene vingers van zijn moeder en de tuin, boom- en plantenkennis die hem door haar met de paplepel ingegoten is, gaat hij ons stukje land te lijf.

Een deel van de week gaat zijn aandacht nog wel naar ander werk. Een steentje bijdragen aan het welzijn van de aarde doet hij door zijn kennis los te laten op het ontwerpen en produceren van laadpalen voor elektrische auto’s en het drogen van koffie om te kijken hoe dit restproduct weer opnieuw ingezet kan worden. Ook begeleidt hij trajecten van Circo ( wat staat voor circulair ondernemen) en bedrijven die het roer om willen gooien voor een beter milieu.

Woesje

Woesje is onze vrolijke dochter. Woesje is de toekomst. Door haar zijn wij ons nog bewuster geworden hoe belangrijk het is om goed met ruimte die we hebben om te gaan. Misschien wat wilder hier en daar, de natuur zijn gang laten gaan. Misschien wat minder aangelegd, het gras wat hoger, de brandnetels in bloei. Meer eten van eigen land, meer vogels, nog meer bijen. Een tuin waar iets te beleven is voor kinderen.

Voor Woesjes toekomst en die van alle andere kleintjes met haar, komen wij graag in gesprek met mensen die zich aansluiten bij onze ideeën. Schroom niet om eens contact op te nemen. Al is het maar voor een leuk gesprek!  

Locatie

Voor de fietsliefhebbers zijn wij in het zuidoostelijke puntje van de Achterhoek te vinden tussen knooppunt 68 en 69. Karakteristiek Achterhoek heeft verschillende mooie routes uitgestippeld, waaronder de Tuinroute Oude Ijsselstreek die u onder andere langs ons mooie plekje leidt. 

Valt de regen met bakken uit de lucht? Niet getreurd, ons knusse theehuis is gewoon open en ook met de auto prima te bereiken. Vanaf Arnhem of Duitsland neemt u op de E3 afslag Emmerich Ost en volgt u Netterden. Komt u vanuit het noorden, dan gaat u het beste via Doetinchem, Ulft en Gendringen. 

Rosemieke

+316 48 273 576

 

Erik

+316 39 837 027

 

Waar het wondert

Nieuweweg 10

7078 AC Megchelen

 

Openingstijden

De tuin blijft in 2021 gesloten. Lees hier meer over bij Theetuin.   

Overnachten in de B&B of Dome kan natuurlijk wel!